Prijs voor Beste Brusselse Ambachtslui 2014

 

Op donderdag 13 maart 2014 om 15u vielen vier ambachtslui in de prijzen tijdens ArtisanArt. De prijzen werden eigenhandig overhandigd door mevrouw Frémault, Brusselse minister van economie en werk.

De jury van deze 9de editie werd voorgezeten door mijnheer Pierre Van Herck, internationaal gerenommeerd ontwerper van prestigieuze wandelstokken. Hij werd bijgestaan door mijnheer Alain Antoine (Instituut Diderot), mevrouw Elise Desault (laureate van 2013), mijnheer Laurent Verbiest (kabinet van minister Frémault) en mijnheer Jacques Bredael, commissaris-generaal van ArtisanArt.

                                                   

1e prijs – Laurent Van Gansen – Verguld leer

De 1ste prijs ter waarde van €2.000 werd toegekend aan Laurent van Gansen. Het is een mooie erkenning voor zijn uitzonderlijke werk en voor het parcours dat hij tot nu toe heeft afgelegd. Laurent Van Gansen, die geïnspireerd werd door de creativiteit en het talent van zijn vader, ontwikkelde een passie voor het bekleden van lederen meubels. Deze passie leverde hem de eerste prijs op. Een prachtcreatie van een echte leerbewerker en -vergulder.

 

2e prijs – Michael O’Leary Guérisse – Lederwaren

Deze tweede prijs ter waarde van €1.000 gaat welverdiend naar Michael O’Leary Guerisse. Michael is een ontwerper van lederen accessoires die nog steeds volgens traditionele methodes te werk gaat en daarvoor gebruik maakt van geiten- en kalfsleer. Zijn prachtige handgemaakte creaties in trendy kleuren zijn van uitzonderlijke kwaliteit en zijn het resultaat van pure klasse, kunde en smaak.

 

3e prijs – Patricia Correa – Hoeden

Patricia Correa haalde de derde prijs, ter waarde van €500, binnen met haar recent ontworpen hoedencollectie. In haar atelier in Brussel werkt ze met materialen zoals linnen, vilt, leder, kant en zelfs zijde. Dankzij haar uitzonderlijke gave zijn de hoeden steeds opnieuw echte pareltjes.

             
 

 

Jeugdprijs –  Evelyne Lefèvre (Diderot Insituut) – Decoratieve schildertechnieken

Deze speciale jeugdprijs, ter waarde van €500, ging in 2014 naar Evelyne Lefèvre, een van de laureaten van Skills Belgium. Evelyne is studente aan het Diderot Instituut te Brussel en heeft een passie voor decoratieve schildertechnieken. Als kunstenares specialiseert ze zich in aquarel op zand, een speciale techniek die reliëf geeft aan muurcreaties.

 
   

 

Na de prijsuitreiking op donderdag 13 maart konden alle kunstwerken bewonderd worden op de beurs ArtisanArt in Brussels Expo.